Infotaula de lloc webScience Citation Index
Nom curtSCI Modifica el valor a Wikidata
Tipusbase de dades en línia, índex de cites, base de dades bibliogràfica i publicació periòdica Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
ISSN0036-827X i 1044-6052 Modifica el valor a Wikidata
OCLC1604320 Modifica el valor a Wikidata
Llançament1961 i 1945 Modifica el valor a Wikidata
SeuFiladèlfia Modifica el valor a Wikidata
EstatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata

El Science Citation Index[1] (SCI) és una base de dades bibliogràfica on es recullen totes les contribucions (articles, editorials, cartes, revisions, discussions...) que es puguin publicar a les principals revistes de ciència i tecnologia indexades per Thomson Reuters.[2]

Creació

A aquest índex se’l coneixia anteriorment com ISI, ja que en principi la institució que produïa l'índex era l'Institut per la Informació Científica, l'Institute for Scientific Information (ISI), creat per Eugene Garfield [3]l'any 1960. Actualment és propietat de Thomson Reuters.

Science Citation Index Expanded

La versió més extensa (Science Citation Index Expanded)[4] engloba més de 6.500 revistes especialitzades, que entre totes elles tracten més de 150 disciplines des de l'any 1900 fins a dia d'avui. Actualment aquestes revistes són reconegudes les més importants en l'àmbit de la ciència i la tecnologia.

Selecció de les fonts

En els nostres dies es produeix un gran volum d'informació científica i tècnica, és per això que aquesta base de dades ha de realitzar una selecció molt exhaustiva de les revistes que es volen indexar, essent molt estrictes amb els criteris de selecció per a poder seguir mantenint una alta qualitat de la informació indexada.

Publicar un article en una revista que ha estat indexada per l'ISI és valorat molt positivament en les polítiques d'avaluació científica.

Disponibilitat

L'índex està disponible en línia a través de diferents plataformes com ara a través de The Web of Science [5]o d'altres com SciSearch.[6] Tot i així també el podem trobar disponible a través d'altres vies com ara CD o versions impreses, els quals contenen un nombre menor de revistes respecte a la versió en línia.

Funció

Aquesta base de dades permet als científics i als investigadors identificar quins articles posteriors han citat aquests articles temps després, quines citacions s'han fet d'un article d'un autor en concret o bé quins han estat citats amb més freqüència.

Índexs de bases especialitzades

Thomson Reuters també ha comercialitzat altres subconjunts d'aquesta base de dades, coneguts sota el nom d'índexs de cites especialitzades (Specialty Citation Indexes), com per exemple l'índex de Citació de Neurociència (Neuroscience Citation Index) o l'índex de Citació Química (Chemistry Citation Index)

Referències

  1. «Science Citation Index». Arxivat de l'original el 2017-09-22. [Consulta: 6 maig 2016].
  2. «Thomsom Reuters». [Consulta: 6 maig 2016].
  3. «Pàgina oficial de Eugene Garfield». [Consulta: 6 maig 2016].
  4. «Science Citation Index Expanded» (en anglès). Arxivat de l'original el 2016-05-05. [Consulta: 6 maig 2016].
  5. «The Web of Science». Arxivat de l'original el 2016-05-07. [Consulta: 6 maig 2016].
  6. «SciSearch». Arxivat de l'original el 2016-11-07. [Consulta: 6 maig 2016].

Enllaços externs